Regulamin

Polityka prywatności i polityka cookies

I. INFORMACJE OGÓLNE

1. Zasady ochrony prywatności określają procedury gromadzenia, przetwarzania, edycji i usuwania danych osobowych w bazie danych serwisu abctenis.pl.

2. Celem polityki prywatności ABC TENIS Lublin jest zapewnienie Użytkownikom Serwisu ochrony prywatności, które odpowiadają standardom określonym w obowiązujących przepisach prawnych, w szczególności w ustawie z dn. 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, ustawie z dn. 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, (zwanej dalej Ustawą o Ochronie Danych Osobowych), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (RODO), a także Prawie telekomunikacyjnym. Ponadto ABC TENIS Lublin zależy na przestrzeganiu obowiązujących przepisów prawnych, zwłaszcza tych, które chronią prywatność Użytkowników serwisów internetowych.

3. Może się to odbywać w następujący sposób: – przez dobrowolnie wprowadzone informacje w formularzach, – przez zapisywanie po stronie Użytkownika (zwykle na twardym dysku) plików cookies („ciasteczka”), – przez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego serwisu.

II. INFORMACJE ZBIERANE W FORMULARZU

1. Aby móc korzystać z pełnych jego możliwości serwisu Użytkownik może zostać poproszony o podanie niektórych danych osobowych.

2. Wprowadzanie danych w formularzach jest dobrowolne.

3. ABC TENIS Lublin ma prawo przekazać dane uzyskane od Użytkowników serwisu stronom trzecim, zgodnie z zasadami przewidzianymi w Ustawie o Ochronie Danych Osobowych i RODO. Dane mogą zostać też ujawnione, jeśli zostaniemy do tego zobowiązani na mocy obowiązującego prawa.

4. Dane podane w formularzu mogą być przetwarzane w celu obsługi i realizacji zlecenia, a ponadto w celach marketingowych, statystycznych i archiwizacyjnych związanych z działalnością firmy.

5. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

III. INFORMACJE O PLIKACH COOKIES

1. Serwis www.abctenis.pl korzysta z plików cookies (tzw. „ciasteczek”).

2. Serwis wykorzystuje adresy IP użytkowników w diagnozowaniu problemów związanych z pracą naszego serwera, analizą naruszeń bezpieczeństwa oraz w zarządzaniu naszą stroną WWW. Adres IP jest wykorzystywany do identyfikacji i gromadzenia danych o osobach odwiedzających witrynę (np. informacje o regionie, z którego nastąpiło połączenie).

3. Na podstawie informacji w szczególnych przypadkach sporządzane są zbiorcze, ogólne zestawienia statystyczne, ujawniane osobom trzecim. Obejmują one zwykle informacje o oglądalności serwisu. Zestawienia te nie zawierają jednak żadnych danych pozwalających na identyfikację pojedynczych użytkowników serwisu www.abctenis.pl.

4. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies ( informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania).

5. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z serwisem www.kvalitetmarketing.pl reklamodawców i partnerów.

6. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych serwisu.

7. Szczegółowe informacje na temat plików cookies są dostępne w sekcji „pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

IV. BEZPIECZEŃSTWO DANYCH OSOBOWYCH

Operator serwisu www.abctenis.pl dokłada wszelkich starań, aby dane użytkowników były odpowiednio zabezpieczone. Dane są przechowywane i przetwarzane z zachowaniem najwyższych zasad bezpieczeństwa.

V. EWENTUALNE ZMIANY

Firma KVALITET zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki Prywatności i Polityki Cookies w dowolnej chwili. Wszelkie zmiany będą obowiązywać po upływie 14 dni od momentu ich ogłoszenia na stronie serwisu www.kvalitetmarketing.pl. Brak akceptacji dla nowej Polityki Prywatności i Polityki Cookies jest równoznaczny z rezygnacją z użytkowania serwisu.

VI. KONTAKT

Serwis www.abctenis.pl jest obsługiwany i aktualizowany przez właściciela tj. KVALITET Marcin Michalewski z siedzibą w Lublinie. Wszelkie uwagi, pytania czy sugestie związane z Polityką Prywatności i Polityką Cookies prosimy przesyłać za pośrednictwem wiadomości e-mail na adres: biuro@abctenis.pl

Do góry